Lipcsei szelet
ballabas67 2006.04.15. 19:15
Imádom.
Barna lap:20dkg liszt,10dkg zsír,8dkg cukor,1/2cs. sütőpor,2 kanál kakaópor.
5-6 kanál tejjel összegyúrjuk,két lapot sütünk belőle.
Piskótalap:25dkg porcukor,4 egész tojás,20dkg liszt,1 sütőpor,4 kanál forróvíz.A tojássárgákat a cukorral elkeverjük,majd belekeverjük a forróvizet.Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet,végül a keményre felvert tojáshabot.Előmelegített sütőbe sütjük.
Krém:1/2 l tej,5 kanál cukor.
3 evőkanál lisztet egy kis tejjel összekeverünk símára,és a forralt tejhet öntve sűrűre főzzük.20dkg vajat elkeverünk 20dkg porcukorral a kihűlt krémmel habosra keverjük.
A krém felét az egyik barna lapra kenjük,rárakjuk a piskótalapot,erre rákenjük a krém másikfelét,a tetejére rátesszük a másik barna lapot.
|